Kur blini një domen nga GoDaddy? A e zotëroni ju atë

You are currently viewing When you Buy a Domain from GoDaddy? A e zotëroni ju atë
  • Kategoria e postimeve:Domain
  • Koha e leximit:3 mins lexuar

Pavarësisht nëse bleni një emër domain nga GoDaddy ose nga ofruesit e tjerë të shërbimeve, nuk mund ta zotëroni atë përgjithmonë. Askush nuk mund të kualifikohet për të. Ju duhet të keni pagesa për të mbajtur domenin tuaj pas mandatit të veçantë.

Ju mund ta mbani emrin e domain maksimalisht prej 10 vjet, pas kësaj ju duhet ta rinovoni atë. Duke e bërë më të qartë, blerja e një domeni është e barabartë dhe marrja dhe pagesa e qirasë së ndërtesës. Ju nuk mund të keni një ndërtesë por duhet të paguani shpenzimet mujore për përdorimin e saj.

Një tjetër gjë është që shumica e përdoruesve të blejnë një emër domain minimumi prej 2 vjet në maksimum prej 5 vjet. Pas kësaj, ata shkojnë për një rinovim tjetër. Unë gjithmonë rinovoj pas 2 vjet. Nëse jeni më të prekshëm nga humbja e domenit, ju aktivizoni faturimin automatik në Cilësimet e GoDaddy, kjo do t'ju tarifojë automatikisht kur domeni juaj do të skadojë.

Domain i faturimit automatik nga Cilësimet GoDaddy

Blerja e një domeni me pako

Nëse jeni një përdorues i ri për të blerë një emër domain, Unë rekomandoj që të keni parasysh të blini një emër domain falas të përfshirë në paketën e pritjes. Kjo ju mbron nga pagesa shtesë. Pa dyshim, kur shkoni për një blerje për herë të parë, ju mund të ndjeheni duke paguar mbingarkesë. Kjo është arsyeja pse? Po ndaj përvojën time dhe sugjeroj që të bëhem i kujdesshëm në lidhje me zgjedhjen.

Domain Falas me Web Hosting

Për shembull–kur shkon për blerje me Bluehost kompani e cila ka një reputacion të ngjashëm me GoDaddy. Ata jo vetëm që do t'ju shërbejnë një emër domain falas, por edhe një certifikatë SSL me më shumë karakteristika me të njëjtin çmim që po merrni nga GoDaddy. Siç e dini, Një nga tiparet– Certifikata SSL në ditët e sotme është bërë thelbësore. Konsiderohet si një faktor renditjeje. Shikoni pamjen e mëposhtme të ekranit.

Certifikata SSL-nga-shërbimi-host-ose-regjistruesi i domenit

Përveç kësaj, Ju duhet të siguroheni që emri i domain-it duhet të jetë .com për shënjestrën ndërkombëtare dhe mund të jetë domain specifik i vendit siç është nëse synoni Indinë, atëherë duhet të merrni, për Australinë duhet të blini .com.au, në mënyrë të ngjashme për MB është mirë të blini .co.uk për renditjen e hershme.

Këtu është diçka më e mirë për ju, nëse jeni afër ditës së festimit si Krishtlindja, e premte e zeze. Kjo ju ndihmon më shumë. Çmimi i një domeni është i ndryshëm në periudha të ndryshme të vitit. Për shembull– në ditën e së Premtes së Zezë, lehtë mund të përfitoni deri në 70% i fikur. Ndërsa ditët e rregullta, ata ju tarifojnë me norma të ndryshueshme të çmimeve.

Përveç kësaj, shumë përdorues ose të rinj e shohin nivelin e lartë të çmimit të GoDaddy krahasimisht. Ndërsa kompani të tjera pritëse që ofrojnë disa veçori me të njëjtin çmim. Të tjerët preferojnë të blejnë një domen nga GoDaddy dhe shërbimin e pritjes nga një tjetër.

Përfundim Bleni një Domain nga GoDaddy dhe Zotëroni atë: Jo vetëm domenet nga Godaddy por edhe ofruesit e tjerë të shërbimeve të ngjashme ju ofrojnë ndonjëherë pronësi të përhershme në një fushë të veçantë. Por ju mund të regjistroheni për aq kohë sa maksimumi prej 10 vjet. Pas kësaj, duhet ta rinovoni. Blogerët ose pronarët e faqeve të internetit kanë tendencë të parandalojnë regjistrimin e domenit për kaq gjatë. Kjo me të vërtetë kushtoi kaq shumë. Gjatë një kohe, ato rinovohen për një maksimum prej 5 vjet.

Çfarë po lexojnë të tjerët?

Pronar i Prosperouswishes.com

Blogimi Profesional me 10+ vite eksperience. Zonat e mia të punës janë WordPress, SEO, Bëni para Blogimi, Marketingu i filialeve. Më pëlqen të dëgjoj pyetjet tuaja. Ndani pamjen tuaj në pjesën e komenteve.