Si të krijoni uebfaqen tuaj të blogut

You are currently viewing How to Create Your Blog Website

Krijimi i një faqe interneti në blog është mjaft e lehtë. Blogimi është një nga faqet e internetit që përqendrohet veçanërisht në shkrimin e përmbajtjes. Informacioni më i vlefshëm që u jepni përdoruesve, ata kthehen përsëri në faqen tuaj të internetit për të lexuar artikujt.

Në gjuhën më të përgjithshme, ne kemi parë artikuj lajmesh, informacion në lidhje me të famshëm dhe azhurnimet e tyre të rregullta, etj janë të gjitha janë pjesë e Blogging.

Blogerët në thelb shkruajnë informacion të mirëfilltë së bashku me perspektivën e tyre mbi atë që është e gabuar dhe e drejtë për një gjë të veçantë. Për shembull, një telefon mollë i sapo lansuar ka anët pozitive dhe të meta.

Një artikull në Blog mund të shkruajmë për performancën e telefonit, veçoritë, dhe vlerësimin dhe diskutimin në postimin në blog. Kjo në thelb i ndihmon përdoruesit të kenë besim tek ata dhe në këmbim, lexuesit shkruajnë pikëpamjet e tyre në pjesën e komenteve që krijon lehtësisht një lidhje midis shkrimtarëve, si dhe lexuesve.

Kjo është një bisedë dhe ndërveprim, ndarja e ideve që bëhet më tej një mënyrë për të fituar një shumë të madhe parash vetëm nëse lexuesit tregojnë interesin dhe kënaqësinë e tyre informacion besnik me udhëzimet e duhura.

Siç mund ta shihni, Artikulli që po lexoni është një artikull blogu në këtë faqe në internet. Të gjithë artikujt në faqen tonë të internetit ofrojnë informacion të vlefshëm frytdhënës për lexuesit e blogut tonë. Ne po ndihmojmë komunitetin duke ndarë mënyra të vërteta për të fituar para në internet. Kjo i mbron ata nga çdo lloj zhgënjimi.

Nuk më vjen turp të them, gjatë fillimit të udhëtimit tim në blog, Kam bërë shumë gabime. Në atë kohë, Isha krejt i ri. Nuk e humb veten, me më shumë se shtatë vjet përvojë në udhëtimin e blogut, Unë kam përfitimin t'ju drejtoj siç duhet për të mos përsëritur gabimet. E vetmja gjë është që ju duhet ta lexoni këtë artikull siç duhet.

Në këtë udhëzues, do të përfundoni me një procedurë të duhur për të filluar një blog shpejt dhe me lehtësi.

6 Hapa të thjeshtë për të krijuar uebfaqen tuaj të blogut

Aty janë majat 6 hapat që duhet të ndiqni para se të filloni blogun tuaj.

  • Zgjedh Emri i blogut: Para së gjithash, ju duhet të zgjidhni emrin e blogut.
  • Blini Domain dhe Hosting: Bëni blogun tuaj të disponueshëm në internet.
  • Vendosja e blogut tuaj: Personalizimi i blogut.
  • Shkrimi i postimit tuaj në blog: Një kënaqësi e madhe për të shkruar përvojë
  • Promovimi i Blogut: Ndarja në Facebook, Twitter etj.
  • Fitoni para përmes Blogimit: Shoqërohem, Reklamim.

Le të fillojmë blogun tuaj

Hapi 1: duke zgjedhur emrin e blogut tuaj

Ky është emri që është ekuivalent me adresën e shtëpisë tuaj. Nëse lexuesi shkruan emrin në shfletuesin e uebit, kjo do të hapë një faqe interneti në blog. Unë personalisht ju rekomandoj që të keni një emër blogu me temën në fjalë.

Siç ju thashë më herët, është e ngjashme me emrin e dyqanit tuaj. Ka disa kritere prapa zgjedhjes së emrit të blogut tuaj. Këtu është një sugjerim që gjithmonë duhet të shkoni me .com. Arsyeja pse .com është përgjithësisht e besueshme në mbarë botën. Në thelb përdoret për qëllime tregtare.

Përveç kësaj, duhet të shkruani një blog që keni përvojë praktike në jetë. Unë personalisht mendoj se duhet të keni shumë përmbajtje.

Ju mund të shkruani tuajin 100 te 200 postimi në blog shumë lehtë. Ndërsa, nëse jeni duke shkruar një temë për të cilën nuk jeni në dijeni, kjo me siguri do të përfundojë pas shkrimit 50 te 60 artikuj.

Për shembull, Kohët e fundit kam ndihmuar mikun tim mësues i cili ka njohuri të mira të fizikës. Ai donte të niste blogun e tyre një muaj më parë dhe ishte i interesuar të shkruante pajisje elektronike. I dhashë rekomandimin për të shkruar për fizikën pasi keni njohuri të thella.

Një mënyrë e mirë për të ndihmuar njerëzit me një situatë të ngjashme që studentët tuaj përballen me të cilët shihni kur mësoni studentët tuaj.

Ne patëm një diskutim të shkëlqyeshëm, Në mënyrë të ngjashme, ju gjithashtu duhet të shkruani një blog për përvojën tuaj të jetës është gjithmonë mirë të shkoni me hobi, pasioni apo profesioni.

Hapi 2: Bëni Blog të disponueshëm në internet

Hapi i dytë është të bëni blogun tuaj të disponueshëm në internet. Kjo mund të bëhet nëse e regjistroni siç duhet me paketën pritëse.

Një hap tjetër është bërja e blogut tuaj të disponueshëm në internet. Do të thotë nëse dikush kërkon përmbajtjen e blogut tuaj duke shtypur emrin e blogut tuaj në shfletuesin. Blogu juaj duhet të shfaqet. Për ta bërë atë, duhet të blini host. Këto ditë po ndodhin disa oferta të mira që do të zvogëlojnë koston tuaj të pritjes në mënyrë drastike.

Unë personalisht ju rekomandoj që të mos paguani një kosto të emrit të domain -it, si dhe koston e pritjes veç e veç. Kjo do të rrisë koston e përgjithshme të faqes në internet të blogut.

Në vend të kësaj, disa kompani pritëse si Bluehost ju ndihmojnë të ofroni shërbimin e pritjes me një emër domain falas dot.com. Shërbimet e tjera të faqeve të internetit ju lejojnë të krijoni blogun tuaj me një kosto të zvogëluar. i kemi përmendur më poshtë në tabelë.

Ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet të WordPress

Fillo

BlueHost Më i Miri për Fillimin e WordPress Hosting

Godaddy Hosting

50% jashtë cPanel Hosting me GoDaddy!

Opsion i përballueshëm i hostgator (Domain falas .COM & Deri në 50% Jo në pritje)


(Përdorni Kodin:- DIELLI)

Opsioni i pritjes së përbashkët me kosto të ulët të hostinger (Deri në 84% Planet e pritjes së përbashkët të primit OFF )

(Përdorni Kodin:- PREMIUM8 )

Emërtoni ofertat e lira të paketës: Kurseni deri në 86% në Domain & Pako e përbashkët e pritjes

Hapi 3: Personalizimi i blogut: Cilësimet

Hapi i tretë, ju për të personalizuar faqen tuaj të internetit. Përshtatja përfshin vendosjen e një teme me ngarkim të shpejtë, paraqitja e faqes në internet, përmasa e germave, etj karakteristikat themelore.

Kjo në thelb përfshin vendosjen e një modeli të mirë. Gjithçka në lidhje me prezantimin e përmbajtjes suaj të internetit që angazhohet, duket si duhet, eshte i zoti, bukur, dhe interesante.

Hapi: 4 Shkrimi i postimit të parë në blog

Pasi të keni ngritur uebfaqen tuaj bazë, është koha për të shkruar disa postime të mira në blog.

Shkrimi i postimit tuaj të parë në blog. Unë mendoj se është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë mendimet tuaja me botën. Më pëlqen më së shumti kjo pjesë pasi ju jeni duke ndarë përvojën tuaj me atë që keni arritur në jetën tuaj.

Postimi i dobishëm në blog që njerëzit po kërkojnë problemin e tyre dhe ju keni shumë njohuri në lidhje me të. Për këtë, Unë në përgjithësi marr ndihmën e Google për të përfunduar automatikisht, si dhe disa mjete SEO. Kur kombinojmë dhe vlerësojmë të dy termat e kërkimit me një vëllim të përafërt të njerëzve që kërkojnë. Kjo në thelb më motivon më shumë për të shkruar një artikull me supozimin e njerëzve që do të lexojnë këtë postim të veçantë

Këtu do të doja t'ju jepja një këshillë profesionale. Ju duhet të shkruani artikullin tuaj me teknikat e duhura të SEO në faqe. Arsyeja është– ndihmon Google të kuptojë që ju jeni përmbajtje më nga afër dhe siç duhet. Pa dyshim që Google e ka përmirësuar veten shumë. Me teknikat e reja të inovacionit, ata janë të aftë të kuptojnë përmbajtjen që po shkruani.

Hapi 5: Promovimi i artikujve në blog

Hapi tjetër është promovimi i postimeve në blog. Platformat më të spikatura janë Facebook, Cicëroj, Instagram të gjitha këto platforma kanë miliona trafik.

Kjo është në thelb një pjesë e marketingut që me siguri ju nevojitet. Në nisjen e parë të postimit tuaj në blog, duhet shumë kohë për t’i njoftuar njerëzit se kush jeni dhe për çfarë është blogu juaj. Në këtë rast, mund të shkoni të blini vetë tregojuni lexuesve se cili është blogu juaj? Çfarë lloj përmbajtje po shkruani? Facebook, Cicëroj, Instagram këto ditë janë mënyrat më të njohura për të bërë një marketing të mirë

Gjatë fillimit të udhëtimit tim të parë në blog, kur shkrova artikullin në atë kohë, Unë e ndava postimin tim në blog me grupin përkatës në Facebook. Kjo më ndihmon të drejtoj trafikun në faqen time në internet.

Përveç kësaj, në Twitter, ju mund të përfitoni nga hashtags. Në Instagram, ju mund të promovoni veten me emrin e markës së një blogu në internet. Bëni video të shkurtra për postimet në Instagram që i detyrojnë ata dhe shkruajnë diçka tërheqëse që i shtyn njerëzit të shkruajnë emrin e blogut tuaj në Google për të gjetur se ku ndodheni dhe të tregojnë dëshirën për të lexuar përmbajtjen tuaj sa më shumë që të munden.

Hapi 6 : Fitimi i parave nga blogu: Fitoni Para

Kur përmbajtja juaj e blogut bëhet e popullarizuar në mesin e auditorit. Ju keni disa mënyra për ta fituar atë. Në varësi të temës, ju po shkruani ju duhet të zgjidhni mënyrën më të mirë për të fituar para dhe për të fituar para përmes lexuesve tuaj.

Tani, kur bëhet fjalë për fitimin e parave nga faqja juaj e internetit. Sinqerisht, fitimi i parave mbështetet në llojin e faqes në internet që po drejtoni. Për shembull, nëse po shkruaj për kremrat e bukurisë. Në postimin tim në blog, në këtë rast, Unë kam mundësinë të rekomandoj disa nga produktet e amazon për audiencën ndërkombëtare.

Kur vazhdoj të shkruaj artikullin, Unë do të ndaj përvojën time disa këshilla të mira së bashku me produktin që po përdor.

Kur produkti që keni përmendur blini me Lidhja e filialeve të Amazon, kjo në këmbim do t'ju japë një komision të mirë.

Ne anen tjeter, zbatimi i filialit nuk është thelbësor i zbatuar në çdo temë. Në ditët e sotme, ju nuk mund të kufizoheni vetëm në AdSense. ka disa platforma të njohura të reklamimit në media si mediavine, Ezoike që me siguri do t'ju ndihmojë të fitoni 1000 + dollarë vetëm me reklamën.

Unë më herët në këtë artikull kam diskutuar për mikun tim i cili drejton një uebfaqe edukative e cila monetizohet rreptësisht nga reklamat dhe ai po fiton disa të ardhura të mira nga pasioni i tij.

Ju gjithashtu mund të Lexoni:

Përfundim

Në përgjithësi, fillimi i një blogu këto ditë është vërtet i vlefshëm. mund të shkruani gjithçka që ju intereson. nuk keni pse të kufizoheni në një zonë të caktuar. gjëja është që ju të ndani përvojën me auditorin dhe në këmbim, ju merrni para nga ajo.

Çfarë lexojnë të tjerët?

Referencat: https://www.thebalancesmb.com/blogging-what-is-it-1794405

Pronar i Prosperouswishes.com

Blogimi Profesional me 10+ vite eksperience. Zonat e mia të punës janë WordPress, SEO, Bëni para Blogimi, Marketingu i filialeve. Më pëlqen të dëgjoj pyetjet tuaja. Ndani pamjen tuaj në pjesën e komenteve.