Дали додатоците на WordPress чинат пари?

You are currently viewing Do WordPress Plugins Cost Money?
  • Категорија на објавување:Вордпрес
  • Reading time:4 mins read

WordPress е широко користена платформа на Интернет скоро 41% од корисниците ја градат својата веб-страница на WordPress. Тоа е бесплатно, отворен извор, и има огромна флексибилност. Можете да го проширите посакуваниот пристап со многу опции за прилагодување преку додатоци.

Приклучоците за WordPress се бесплатни со ограничени карактеристики. Тие ве чинат пари за да ги искористите целосните карактеристики. Плаќањето може да биде еднократно или да се повторува врз основа на услугата што ја постигнувате.

Приклучоците се дел од WordPress платформата. Самиот WordPress е бесплатен софтвер што ви овозможува креирајте веб-страници и блогови што сакате. Можете лесно да уредувате, додадете линии на кодови, пакување, продаваат и дистрибуираат како што е слободен софтвер со отворен извор под општа јавна лиценца. Тоа значи дека нема ограничување да се прави таков вид услуга. Сепак, клиентите плаќаат на инвеститорот за додавање код и за подобрување на прилагодувањето како што се бара.

Приклучоците за WordPress чинат пари

Во прилог на ова, Приклучоците за WordPress се исто така дел од линиите за кодирање, кои дејствуваат како продолжение на одликите. Јас секогаш предлагам мојот клиент да плаќа за премиум карактеристики на приклучоци за да ја подобри функционалноста. Да не сте развивач на кодирање во PHP, Јас секогаш земам помош од додатоци.

Секогаш кога создавам веб-страница за мојот клиент, Јас секогаш размислувам да изградам целосно прилагодена веб-страница со помош на бесплатни додатоци. Никогаш не се обидувам да ги зголемам нивните трошоци. Понекогаш, случајот се случува кога на некои од моите клиенти им требаат напредни опремен професионални веб-страници. Оваа желба ме инсистира да барам премиум одлики.

Исто така, неколку месеци наназад го купив “Приклучок Elementor pro“. Овој приклучок е ден доби огромна популарност. предноста на овој приклучок е автоматско додавање на линии на код на задната страна. Со овој додаток, додадете функција за влечење и испуштање, дозволете ми да се развивам во рок од неколку дена. Ова “Елементатор про” приклучок ме чини 1000 плус Долари годишно што се повторуваат.

Бесплатни и бесплатни додатоци на WordPress

Фремиум приклучоците се исто како вкус на сладолед. Не можете да ја добиете потребната лажичка. Но, лесно можете да знаете како работи тој посебен додаток на WordPress, како ќе биде корисно ако продолжите со нивната услуга?

Ако сте индивидуален почетник, Јас лично не сакам да барам премиум приклучок во почетната фаза. Треба да развиете веб-страница со основни карактеристики наместо да градите на професионално ниво. Како што растете со вашиот бизнис, купувањето на премиум приклучок ќе биде како парче торта.

Освен ова, јас лично препорачувам да не преземате неетички премиум приклучоци. Како што ти реков претходно, тие се развиваат под општа јавна лиценца. Тоа значи дека секој може да додаде линии на код на него, пакување и испратете го на бесплатното обележување на Интернет.

Лошата страна на незаконското преземање е што тие имаат парче код што лесно може да се следи и може лесно да ја пробие вашата веб-страница во подоцнежна фаза. Хак значи откривање на нивното само-напишано парче код. Тие знаат начин да го пробијат тој код и да добијат пристап до веб-страницата. Ова навистина станува разочарување за вас. Ние лично предлагаме да преземате додатоци од официјалното лице Складиште на WordPress.

Генерално, Некои додатоци на WordPress ве чинат пари, има илјадници додатоци во складиштето на WordPress. Можете лесно да најдете алтернатива една или друга. Ако некој ве чини, тоа не значи дека алтернативен развивач на додатоци го прави тоа. Над сите, приклучоците ве чинат пари месечно, годишно еднократно, или на периодична основа, тоа целосно зависи од вашето барање како ќе одите со него.

Она што другите го читаат?

Owner of Prosperouswishes.com

Blogging Professional With 10+ Years of Experience. My Working Areas are WordPress, Оптимизација, Заработете за блогирање, Огранок маркетинг. I love to hear your queries. Do share your view in comments section.