Дали е тешко да заработите пари со здружениот маркетинг?

You are currently viewing Is It Hard to Make Money With Affiliate Marketing?

Партнерски маркетинг е сè за маркетинг на производ. Вие го земате производот пред публиката, објасни карактеристики- колку им е профитабилен тој производ? ако им се допаѓа, тие прават набавка и за возврат за продажба, добивате провизија. Ова е едноставен концепт на придружен маркетинг.

Не е тешко, но најлесниот процес да заработите пари со здружениот маркетинг споредувајќи ги другите начини на генерирање приходи. Можете да заработите огромно со малку труд. Всушност, треба да ја насочите вистинската публика, луѓето кои особено бараат производ треба да имаат потреба.

Вистинската публика е најважна. Некои луѓе дури ја филтрираат публиката и ја насочуваат подоцна за да се зголеми стапката на конверзија. Филтрирањето луѓе е концепт развиен именуван како инка.

Одредени работи, мора да се грижите да направите лесно од тешко заработувате пари. ајде да разговараме за нив.

Придружна комисија што нуди компании

Заедно со вистинската публика, не можете да ја одбиете важноста на процентот на провизија. Без сомнение, Сум видел неколку стотици примери кои се генерирајќи повеќе од $2000 месечно лесно со филијалите на Амазон.

Сепак, другите провизии што нудат компании не се над соработниците на Амазон. Амазон нуди само 8 до 10% максимална провизија со оглед на тоа, компании како Кликбанк подготвени за плаќање 60% на провизијата на производот. Значи, Треба да бидете мудри додека го земате вистинскиот вид на производ и провизијата.

Насочување на релевантни набавувачи

Она што го прават многу нови почетници е- само креирајте придружна веб-страница произведувајте неубедлива содржина, на нивната веб-страница и само започнете со промоција. Тие не ја разбираат важноста на вистинските купувачи. Ова навистина ги прави тешки за да заработат пари преку Интернет.

Правото насочување е најсуштинскиот аспект на успехот на здружениот маркетинг. Сум видел неколку случаи кога луѓето го презентираат својот производ на оние луѓе кои не се заинтересирани.

На пример - Кога некој бара стол, а вие ги промовирате одликите на мобилниот телефон, ова е целосно губење време, енергија, напорна работа и сигурно ве разочарува и отежнува да заработите пари од здружениот маркетинг.

Лесно и успешно заработете пари од здружениот маркетинг

се сеќавам, кога започнав придружен маркетинг, направив многу убав блог. Ние тим заедно работевме на создавање квалитетни и убедливи содржини. Отидовме на детално пребарување на клучни зборови за ниска конкуренција од Семруш, и од автоматско комплетирање на Google. Ние скоро 40 + написи за континуирано 2 месеци

Целосно се фокусиравме на органските цели. Тоа значи кога некој типови “најдобар лаптоп под 1000 долар”. Тие треба да ја посетат нашата статија за блогот именувана како “најдобар лаптоп под 1000 долар”.

Она што всушност го правиме е- ние сме насочени кон вистинската публика. Тоа значи дека некој бара а “добар лаптоп под 1000 долари”, и ние им служиме исто. Еве, во овој случај, стапката на конверзија е сè уште висока овие денови.

ако некој побара информации за лаптопот. Ние не продаваме или прикажуваме нешто друго.

Зошто станува тешко?

Луѓето ја користат помошта на Фејсбук, Твитер, итн. да водат сообраќај кон нивната веб-страница од различни извори и да завршат без продажба. Причината е- Сообраќајот што го добивате од социјалните мрежи, таму, кој знае некој што бара одреден лаптоп од милиони луѓе.

Но, ако зборуваме за пребарување преку Google, некој специфично внесува клучен збор и ги добива резултатите со најголема релевантност. Затоа, стапката на конверзија останува повисока при таргетирање преку пребарувачите од онаа на социјалните медиуми.

Сепак, не можете да одбиете две можности. Едната е да ја насочите точната публика во групите на социјални медиуми. Имате опција да се придружите на соодветните групи и да го споделите вашиот најрелевантен напис за нив.

Втората опција е да се обратите за платени реклами. Фејсбук ви овозможува да наведете одредена возрасна група, како и публика заснована врз интерес. Willе ја покаже вашата реклама за објавување на блогот само на оние корисници кои се заинтересирани за лаптопи (како пример). Но, еве повторно едно ограничување, не го знаеме времето за купување на нив. Без разлика дали тие купиле или сакаат да купат или се заинтересирани само за стекнување со знаење за тековната технологија за водење.

Создавање инки

Друг начин да заработите лесни пари преку придружен маркетинг со создавање инки на кликнување. Инката „клик“ во основа ги филтрира луѓето што го бараат производот.

Она што тие го прават е да бараат платени реклами или органски сообраќај. Кога некој ќе ја посети нивната веб-страница, тие ги прикажуваат сите карактеристики на тој конкретен производ за промовирање и ги бараат основните детали пред да продолжат. За време на процесот, тие ја доловуваат вашата е-пошта, потоа преминете на вториот чекор, потоа на третиот. По завршувањето на вториот чекор, тие се префрлија на последната страница за плаќање.

Лесно и успешно заработете пари од здружениот маркетинг

Она што е реалност што се случува овде е, ги средуваат заинтересираните луѓе. Јасно станувајќи, ако 100 луѓето посетуваат веб-страница само за да ги прочитаат карактеристиките на производот, од сто, 30 луѓето ќе ги пополнат основните детали, внесете ја нивната е-пошта.

Надвор од 30, само 5 луѓето ќе се префрлат на страницата за плаќање. Тие можат или не се инстант набавки. Но, тие покажаа интерес за сопственикот на веб-страницата. Тие се заинтересирани за тој производ, но не се подготвени да платат во тој момент.

Сега следниот пат, оставајќи ги сите сто луѓе, вашата вистинска публика е само пет лица. Ако добиете пристојна провизија од одреден производ. Можете да ја помножите таа комисија со 5. Ако вашата провизија е повеќе од $100 за сол, тогаш лесно можете да замислите колку е лесно да заработите пари од здружениот маркетинг.

Користена литература

Што читаат другите?

Owner of Prosperouswishes.com

Blogging Professional With 10+ Years of Experience. My Working Areas are WordPress, Оптимизација, Заработете за блогирање, Огранок маркетинг. I love to hear your queries. Do share your view in comments section.