Колку пари можете да заработите со Google AdSense?

You are currently viewing How much money can you make with Google AdSense?

Можете лесно да заработите од што 50 Долари до 1000+ долар на ден од Google AdSense. За да се постигне оваа цел или повеќе, треба да имате квалитетен сообраќај со соодветно спроведување на стратегијата.

Бидејќи Google AdSense е производ на Google. Многу милиони долари трговски реклами пуштаат на Интернет преку Google. Тие му плаќаат на Google за рекламите со цел да донесат услуга до јавноста.

Google им дозволува на издавачите да прикажуваат реклами на нивната веб-страница, а за возврат Google, како и сопственикот на веб-страницата заработуваат пари кога некој ќе кликне на реклама.

Постојат милиони веб-страници на Интернет. Од нив, многумина имаат добро посетителско секојдневие.

Тука Гугл дејствува како посредник. Ако имате само-домаќин платформа како WordPress, на 30% делот од приходите оди на Google, а останатите 70% твое е.

Од друга страна, ако користите сопствена платформа за блогирање на Google, blogger.com, во овој случај Google чува 40%.

Пари преку AdSense

Не постои тешко и брзо правило дека по колку посети на вашата веб-страница, колку пари можете да заработите преку AdSense? Целосно се потпира на факторот на која тема пишувате.

Јасно станувајќи, генерално, Термините поврзани со медицинската наука имаат висока цена за клик. Почнува во 1 до 2 долари и лесно се изедначува 50 долари за клик. Ова значи дека некои посетители ја посетуваат вашата веб-страница, прочитајте ја вашата статија и кликнете на огласот за да ја искористите услугата, ќе имаш 70% од вкупниот ЗКП, а останатите 30% е во џебот на Гугл.

Колку можете да заработите

На пример, Сте виделе како многу луѓе бараат на Интернет “третман за трансплантација на коса”. Ако напишете статија за оваа одредена тема. Willе најдете дека КПК лесно се движи 7 до 10 долари за клик. Ако добиете добар број кликови од посетителите, лесно можете да направите околу $50 дневно.

Доказ за заработка на AdSense

Од друга страна, споделување на моето сопствено искуство, кога го започнав моето прво патување без знаење, Се сеќавам дека тоа беше најголемата катастрофа. The reason because I wrote articles on the topic with no CPC. Трговците не плаќаа за клучниот збор што го напишав за таргетирање на публиката. Стануваше збор за локални песни. Сигурно се смеете во овој момент. Јас во основа имам добро познавање за тоа, но немав никаква корист ако не го претворите ова во некои добри пари.

Напишав скоро 50 плус написите подоцна открија дека не создавам приходи повеќе од 5 долари месечно. Разочарувањето беше вистинско. Тоа е затоа што не бев свесен за фактот дека треба да се грижите колку клучни зборови ви плаќаат. Ако не е ништо, тогаш треба да го оставите тој клучен збор затоа што не носи добри пари од Google AdSense.

Јас лично предлагам од сопственото искуство, треба да барате клучен збор CPC пред да напишете статија. Одете за истражување на клучни зборови, треба да имате многу знаење за да напишете 100 + статии стабилно. ако започнувате тема, но немате многу знаење, тоа значи дека наскоро ќе завршите.

Мора да се прочита: Како да изградите веб-страница за блогови што може да заработи добри пари

Брзина на веб-страница

Писателите на веб-страници или блогови не се грижат за брзината на веб-страницата. Тоа е нивна грешка. Тие мора да бидат свесни за фактот дека брзината на веб-страницата е најважна додека заработуваат пари од Google AdSense.

Google AdSense ви помага да заработите пари со прикажување на банери за реклами со различна големина на вашата веб-страница. Тоа е еден вид код што стои зад веб-страницата кога некој ја посетува вашата веб-страница. Кодот на скриптата работи секој пат и го намалува времето на отворање на веб-страницата.

Општо, времето треба да биде во рамките на 2 до 3 секунди, но кога ќе инсталирате код на скрипта, што се случува е да започне да зема 10 до 15 секунди за отворање на веб-страницата. Во тој момент, корисникот не сака да остане подолго време. Тие го притискаат копчето за назад, отскокнување назад, и преместете се на друга веб-страница.

Потоа, Како можете да генерирате пари? ако посетителите не ја посетат вашата веб-страница. Тие не гледаат ништо во приближно време. Ова секако е загуба на приходите преку Google AdSense.

За ова, потребен ви е брз хостинг, што има добар одговор на серверот. Овие денови Bluehost обезбедува одлична услуга. Не само ова, туку и, тие нудат дополнителни карактеристики како SSL сертификат и повеќе што играат витална улога во рангирањето на Гугл денес и во иднина.

Она што другите го читаат?

Користена литература

https://en.wikipedia.org/wiki/Google_AdSense

Owner of Prosperouswishes.com

Blogging Professional With 10+ Years of Experience. My Working Areas are WordPress, Оптимизација, Заработете за блогирање, Огранок маркетинг. I love to hear your queries. Do share your view in comments section.