Кога купувате домен од GoDaddy? Дали вие тоа го поседувате

You are currently viewing When you Buy a Domain from GoDaddy? Дали вие тоа го поседувате
  • Категорија на објавување:Домен
  • Reading time:3 mins read

Без оглед дали купувате име на домен од GoDaddy или од други даватели на услуги, не можете да го поседувате трајно. Технички никој не може да ги исполнува условите за тоа. Мора да имате плата за да го задржите вашиот домен по одредено работно време.

Името на доменот можете да го задржите максимум од 10 години, после тоа мора да го обновите. Јасно станувајќи, купувањето домен е еднакво и со земање и плаќање на изнајмување зграда. Вие не можете да поседувате зграда, но мора да плаќате месечни трошоци за користење.

Друга работа е што мнозинството корисници купуваат име на домен минимум од 2 години најмногу до 5 години. После тоа, одат на ново обновување. Јас секогаш се обновувам после 2 години. Ако сте поранливи на губење на домен, активирате автоматско наплата во Поставки за GoDaddy, ова автоматски ќе ви наплати кога вашиот домен ќе истече.

Домен за автоматско наплата од поставките на GoDaddy

Купување домен со пакет

Ако сте нов корисник да купите име на домен, Препорачувам да размислите да купите бесплатно име на домен вклучено во хостинг пакетот. Ова ве штити од дополнително плаќање. Без сомнение, кога одите на купување за прв пат, може да почувствувате плаќање на преплатување. Затоа, затоа? Го споделувам сопственото искуство и предлагам да бидам внимателен во врска со изборот.

Бесплатен домен со веб хостинг

На пример–кога ќе се обратите за купување со Bluehost компанија која има слична репутација на GoDaddy. Тие не само што ќе ви послужат бесплатно име на домен, туку и SSL сертификат со повеќе одлики по иста цена што ја добивате од GoDaddy. Како што знаете, Една од карактеристиките– SSL сертификатот во денешно време стана од суштинско значење. Се смета за фактор на рангирање. Погледнете на следната слика од екранот.

SSL-сертификат-од-домаќин-услуга-или-регистратор на домени

Во прилог на ова, Треба да бидете сигурни дека името на доменот треба да биде .com за меѓународна цел и може да биде домен специфичен за секоја земја, како на пример ако целите во Индија, тогаш треба да земете .in, за Австралија треба да купите .com.au, слично за Велика Британија добро е да се купи .co.uk за рано рангирање.

Еве нешто повеќе добро за вас, ако сте во близина на денот на славењето како Божиќ, црн петок. Ова ви помага повеќе. Цената на доменот е различна во различни периоди од годината. На пример– на денот на црниот петок, лесно можете да искористите корист до 70% исклучен. Со оглед на тоа што редовните денови, ви наплатуваат со променливи стапки на цени.

Освен ова, многу корисници или почетници сметаат дека стапката на цени на GoDaddy е компаративно висока. Со оглед на тоа што другите хостинг компании кои нудат неколку одлики по иста цена. Другите претпочитаат да купуваат домен од GoDaddy и хостинг сервис од друг.

Заклучок Купете домен од GoDaddy и поседете го: Не само домените од Годади, туку и други слични даватели на услуги некогаш ви овозможуваат трајна сопственост на одреден домен. Но, можете да се регистрирате најмногу до 10 години. После тоа, мора да го обновиш. Блогерите или сопствениците на веб-страниците имаат тенденција да спречуваат да регистрираат домен толку долго. Ова навистина чинеше толку многу. За време на едно време, тие се обновуваат за најмногу 5 години.

Што читаат другите?

Owner of Prosperouswishes.com

Blogging Professional With 10+ Years of Experience. My Working Areas are WordPress, Оптимизација, Заработете за блогирање, Огранок маркетинг. I love to hear your queries. Do share your view in comments section.