Cara Nggawe Situs Web Blog Sampeyan

You are currently viewing How to Create Your Blog Website

Nggawe situs web blog cukup gampang. Blogging minangka salah sawijining jinis situs web sing fokus ing nulis konten. Informasi sing luwih larang regane kanggo pangguna sing bali menyang situs web kanggo maca artikel.

Ing basa sing luwih umum, kita wis ndeleng artikel warta, informasi babagan selebriti lan nganyari rutin, lsp kabeh kalebu bagean saka blogging.

Blogger biasane nulis informasi asli uga perspektif dhewe babagan sing salah lan bener babagan prekara tartamtu. Kayata, telpon apel sing mentas diluncurake duwe kekurangan lan kekurangan.

Artikel Blog sing bisa ditulis babagan kinerja telpon, fitur, lan evaluasi lan diskusi ing postingan blog. Sejatine iki mbantu pangguna supaya bisa dipercaya lan bali, para pamiarsa nulis pandangane ing bagean komentar sing gampang ndadekake sesambungane kaloro panulis uga pamaca.

Iki pacelathon lan interaksi, nuduhake ide sing luwih dadi cara kanggo entuk dhuwit kanthi jumlah akeh yen para pamiarsa nuduhake minat lan informasi sing setya karo pandhuan sing tepat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Artikel sing sampeyan maca minangka artikel blog ing situs web iki. Kabeh artikel ing situs web nyedhiyakake informasi bermanfaat kanggo pamaca blog. Kita ngewangi komunitas kanthi nuduhake cara asli kanggo entuk dhuwit kanthi online. Iki nglindhungi dheweke saka kuciwo.

Aku ora isin ngomong, nalika wiwitan lelaku blogging, Aku nggawe pirang-pirang kesalahan. Nalika semana, Aku pancen anyar. Aku ora bakal kelangan awakku dhewe, kanthi pengalaman luwih saka pitung taun ing blogging, Aku duwe mupangat kanggo nuntun sampeyan kanthi bener supaya ora mbaleni kesalahan. Siji-sijine sampeyan kudu maca artikel iki kanthi bener.

Ing pandhuan iki, sampeyan bakal entuk prosedur sing tepat kanggo miwiti blog kanthi cepet lan gampang.

6 Langkah-langkah Gampang Nggawe Situs Web Blog Sampeyan

Ana ndhuwur 6 langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni sadurunge miwiti blog.

  • Pilih Jeneng Blog: Kaping kabeh, sampeyan kudu milih jeneng blog.
  • Tuku Domain lan Hosting: Gawe blog sampeyan kasedhiya online.
  • Nggawe blog sampeyan: Kustomisasi Blog.
  • Nulis Posting Blog Sampeyan: Seneng banget nulis pengalaman
  • Promosi Blog: Nuduhake ing Facebook, Twitter lsp.
  • Entuk Dhuwit Liwat Blogging: Afiliasi, Adverstisement.

Ayo miwiti blog sampeyan

Langkah 1: milih jeneng blog sampeyan

Iki jeneng sing padha karo alamat omah sampeyan. Yen sing maca ngetik jeneng ing browser web, iki bakal mbukak situs web blog. Aku nyaranake sampeyan supaya duwe jeneng blog kanthi topik sing gegandhengan.

Kaya sing dakkandhakake sadurunge, mirip karo jeneng toko sampeyan. Ana kriteria tartamtu kanggo milih jeneng blog sampeyan. Mangkene salah sawijining saran sing kudu sampeyan tindakake karo .com. Alesan kenapa .com umume bisa dipercaya ing saindenging jagad. Sejatine digunakake kanggo tujuan komersial.

Kajaba iki, sampeyan kudu nulis blog sing duwe pengalaman praktis sajrone urip. Aku rumangsa yen sampeyan kudu duwe akeh konten.

Sampeyan bisa nulis 100 kanggo 200 postingan blog gampang banget. Dene, yen sampeyan nulis topik sing sampeyan ora ngerti, mesthine bakal rampung sawise nulis 50 kanggo 60 artikel.

Contone, Aku bubar nulungi kanca guru sing duwe ilmu fisika sing apik. Dheweke pengin ngluncurake blog sewulan maneh lan kepengin nulis gadget elektronik. Aku menehi rekomendasi kanggo nulis babagan fisika amarga sampeyan duwe ilmu sing jero.

Cara sing apik kanggo mbantu wong kanthi kahanan sing padha sing diadhepi siswa nalika sampeyan mulang siswa.

Kita wis diskusi apik, Kajaba iku, sampeyan uga kudu nulis blog babagan pengalaman urip sampeyan, luwih becik mbukak hobi, semangat utawa profesi.

Langkah 2: Gawe Blog Kasedhiya Online

Langkah kapindho yaiku nyedhiyakake blog sampeyan kanthi online. Iki bisa ditindakake yen sampeyan ndaftar kanthi bener karo paket hosting.

Langkah liyane yaiku nggawe blog sampeyan kasedhiya online. Iku tegese yen ana sing nggoleki konten blog kanthi ngetik jeneng blog ing browser. Blog sampeyan kudu katon. Kanggo nindakake, sampeyan kudu tuku hosting. Dina-dina iki sawetara penawaran apik bakal nyuda biaya hosting kanthi drastis.

Aku nyaranake sampeyan supaya ora mbayar biaya jeneng domain uga biaya hosting kanthi kapisah. Iki bakal nambah biaya situs web blog kanthi sakabehe.

Tinimbang iki, sawetara perusahaan hosting kaya Bluehost mbantu sampeyan nyedhiyakake layanan hosting kanthi jeneng domain dot.com gratis. Layanan situs web liyane ngidini sampeyan nggawe blog kanthi biaya sing suda. kita wis kasebut ing ngisor iki ing tabel.

Panyedhiya Hosting Web WordPress Paling Apik

Miwiti

BlueHost Paling Apik Kanggo Hosting Wordpress Wiwitan

Hosting Godaddy

50% mateni cPanel Hosting karo GoDaddy!

Opsi sing Terjangkau Hostgator (Domain .COM Gratis & Nganti 50% Off On Hosting)


(Gunakake Code:- SUNSHINE)

Opsi hosting sing dituduhake Hostinger murah (Nganti nganti 84% Rencana Hosting Shared Premium OFF )

(Gunakake Code:- PREMIUM8 )

Jeneng Tawaran Bundle Murah: Ngirit nganti 86% ing Domain & Paket hosting sing dituduhake

Langkah 3: Kustomisasi Blog: Setelan

Langkah kaping telu, sampeyan kanggo ngatur situs web. Kustomisasi kalebu nyetel tema sing mbukak kanthi cepet, tata letak situs web, ukuran font, lsp fitur dhasar.

Sejatine iki kalebu milih template sing apik. Kabeh babagan presentasi konten web sampeyan sing melu, katon bener, rapi, apik, lan menarik.

Langkah: 4 Nulis Posting Blog Pertama

Sawise nyiyapake situs web dhasar sampeyan, wayahe nulis sawetara postingan blog sing apik.

Nulis postingan blog pertama sampeyan. Aku mikir minangka cara sing paling apik kanggo nuduhake pikirane dhewe karo kabeh wong. Aku seneng banget karo bagean iki nalika nuduhake pengalaman sampeyan dhewe babagan apa sing wis dipikolehi sajrone urip.

Posting blog sing migunani yaiku manawa wong nggoleki masalah lan sampeyan bisa ngerteni babagan iki. Kanggo iki, Umume aku njaluk pitulung Google kanggo ngrampungake kanthi otomatis uga sawetara alat SEO. Nalika nggabungake lan ngevaluasi kaloro istilah telusuran kanthi jumlah kira-kira wong sing nggoleki. Sejatine iki menehi motivasi luwih akeh kanggo nulis artikel kanthi asumsi wong sing bakal maca kiriman tartamtu iki

Ing kene aku arep menehi tips pro kanggo sampeyan. Sampeyan kudu nulis artikel kanthi teknik SEO ing kaca sing tepat. Alesane yaiku– mbantu Google ngerti sampeyan konten kanthi luwih raket lan bener. Ora diraguhi manawa Google wis nambah awake dhewe. Kanthi teknik inovasi anyar, dheweke bisa ngerti konten sing sampeyan tulis.

Langkah 5: Promosi artikel blog

Langkah sabanjure yaiku promosi postingan blog. Platform sing paling misuwur yaiku Facebook, Twitter, Instagram kabeh platform kasebut duwe jutaan lalu lintas.

Sejatine iki minangka bagean saka marketing sing mesthi sampeyan butuhake. Ing wiwitan wiwitan post blog sampeyan, butuh akeh wektu supaya wong ngerti sapa sampeyan lan apa blog sampeyan. Ing kasus iki, sampeyan bisa tuku dhewe marang para pamiarsa apa blog sampeyan? Apa jinis konten sing sampeyan tulis? Facebook, Twitter, Instagram saiki minangka cara sing populer kanggo nindakake pemasaran kanthi apik

Sajrone wiwitan lelungan blogku sing pertama, nalika aku nulis artikel kasebut nalika semana, Aku nuduhake postingan blogku karo grup Facebook sing relevan. Iki mbantu aku ngarahake lalu lintas menyang situs web.

Kajaba iki, ing Twitter, sampeyan bisa njupuk mupangate hashtags. Ing Instagram, sampeyan bisa promosi karo jeneng merek blog situs web. Gawe video cendhak kanggo kiriman Instagram sing meksa lan nulis prekara sing meksa wong ngetik jeneng blog sampeyan ing Google kanggo ngerteni lokasi sampeyan lan nuduhake kepinginan kanggo maca konten sampeyan sabisane.

Langkah 6 : Monetisasi Blog: Entuk Dhuwit

Nalika konten blogging sampeyan dadi populer ing antarane para pamirsa. Sampeyan duwe sawetara cara kanggo menehi dhuwit. Gumantung saka topik, sampeyan nulis sampeyan kudu milih cara paling apik kanggo dhuwit lan entuk dhuwit liwat sing maca.

Saiki, nalika nerangake monetisasi situs web sampeyan. Jujur wae, monetisasi gumantung saka jinis situs web sing sampeyan kendhiri. Contone, yen aku nulis babagan krim kaendahan. Ing postingan blogku, ing kasus iki, Aku duwe kesempatan kanggo menehi saran sawetara produk amazon kanggo pamirsa internasional.

Nalika aku terus nulis artikel kasebut, Aku bakal nuduhake pengalaman dhewe sawetara saran sing apik bebarengan karo produk sing digunakake.

Yen produk sing wis sampeyan sebut tuku karo Link afiliasi Amazon, iki bakal menehi komisi sing apik kanggo sampeyan.

Kosok baline, implementasi afiliasi ora penting dileksanakake ing saben topik. Saiki, sampeyan ora bisa matesi dhewe ing AdSense. ana sawetara platform iklan media populer kayata mediavine, Ezoic sing mesthi nulungi sampeyan entuk bathi 1000 + dolar mung nganggo pariwara kasebut.

Aku wis nate nulis artikel iki babagan kancaku sing mbukak situs web pendhidhikan sing monetisasi kanthi pariwara lan dheweke entuk penghasilan sing apik saka karepe.

Sampeyan uga bisa Maca:

Kesimpulan

Sakabèhé, miwiti blog saiki iki pancen migunani. sampeyan bisa nulis apa wae sing sampeyan minat. sampeyan ora kudu matesi dhewe ing wilayah tartamtu. yaiku sampeyan nuduhake pengalaman karo pamirsa lan minangka imbalan, sampeyan entuk dhuwit saka iku.

Apa sing diwaca wong liya?

Referensi: https://www.thebalancesmb.com/blogging-what-is-it-1794405

Owner of Prosperouswishes.com

Blogging Professional With 10+ Years of Experience. My Working Areas are WordPress, SEO, Entuk Blogging dhuwit, Pemasaran afiliasi. I love to hear your queries. Do share your view in comments section.